Racuchy drożdżowe z miodem i śliwkami

Racuchy drożdżowe z miodem i śliwkami

Racuchy drożdżowe z miodem i śliwkami

Racuchy drożdżowe z miodem i śliwkami to kolejna modyfikacja mojego ulubionego i niejednokrotnie sprawdzonego przepisu mojej mamy na Racuchy z jabłkami - klik . Tym razem do placków dodałam śliwki oraz miód zamiast cukru. Zaznaczę, że drożdże bardzo lubią się z miodem i dzięki temu ciasto idealnie wyrasta. Racuchy wychodzą mięciutkie i cudownie pachnące, więc naprawdę ciężko im się oprzeć! To kto z Was spróbuje takiego połączenia?   Ps. Zerknijcie również na moje Racuchy drożdżowe z jabłkami i czekoladą - klik ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.