Korniszony w koncentracie

Korniszony w koncentracie

Korniszony w koncentracie

Pokazałam Wam już w jaki sposób robię kiszone ogórki, a teraz zdradzę Wam nasz (a właściwie męża:)) ulubiony przepis na korniszony. Moja mama robiła je zawsze w tradycyjny sposób, jednak teściowa zdradziła mi swój sposób. Do przepisu dodała koncentrat pomidorowy, dzięki któremu ogórki kompletnie zmieniły smak. Mają idealne proporcje, są po prostu genialne!! Składniki:2 kg małych ogórków, szklanka octu 10%, 4 szklanki wody, szklanka cukru, 3 czubate łyżki soli, 5 łyżek koncentratu pomidorowego, 2-3 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 2 września 2013 20:23:28

pycha:) bardzo lubię takie ogórki na przekąskę:)

Kasia Jurek, 2 września 2013 21:59:39

zawsze to coś nowego, spróbuje w przyszłym roku :)

z miłości do słodkości, 3 września 2013 14:06:53

Kasiu gorąco polecam:)