Nutella ze śliwek węgierek - czekośliwka

Nutella ze śliwek węgierek - czekośliwka

Nutella ze śliwek węgierek - czekośliwka

Domowa nutella Domowa nutella śliwkowa - czekośliwka Składniki: 3 kg śliwek węgierek (waga po wypestkowaniu ) 1 kg cukru 200 kakao (najlepiej z wiatrakiem) gorzka czekolada (opcjonalnie) Śliwki wypestkować i dokładnie umyć, a następnie rozprażyć w garnku jak na powidła. Gotować ok 1 godziny .a następnie przy pomocy blendera miksujemy je na gładką masę. Ponownie  gotujemy, ok. 30  minut, co jakiś czas mieszając tak żeby śliwki nie przywarły do garnka. Pod koniec gotowania  dodajemy kakao i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aromatyczne Podróże

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Dominik GDominik G

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, nutella, czekolada, drożdżowe, naleśniki, kanapka, kanapki, ciasto drożdżowe, naleśnik, ciasto, ciasta drozdzowe, słoik, przetwory, ciasto na naleśniki, gorąca czekolada, domowa czekolada, ciasta z masa, biała czekolada, ciasto ze śliwką

Inne przepisy z Aromatyczne Podróże

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.