Składniki: 8 główek czosnku pół szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli oliwa z oliwek zioła prowansalskie (około 1,5 łyżeczki na słoiczek) kilka małych suszonych kawałków chili peperoncini Sposób wykonania: Czosnek obieramy i wrzucamy do gotującej się wody. Parzymy go koło 2 minut a następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Wsypujemy do słoiczków, dodajemy papryczki chili i zioła. Wodę, ocet, cukier i sól mieszamy i w rondelku doprowadzamy do wrzenia. Gorącą zalewę wlewa... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...