Marynowane kołpaki

Marynowane kołpaki

Marynowane kołpaki

  Kołpaki lub inaczej niemki, turki czy płachetka kołpakowa to grzyby, które poznałam dopiero w tym roku. Gdybym nie była na wspólnym grzybobraniu (razem z 30 innymi grzybiarzami) nigdy bym się po te grzyby nie schyliła. Smażone z cebulą smakowały mi średnio, w jajecznicy i ze śmietaną posmakowały mi bardzo. Marynowane kołpaki podobno najsmaczniejsze w occie i w takiej formie zrobiłam ich najwięcej. Marynowane kołpaki Zalewa 1,20 l wody 0,5 l octu 7 łyżek cukru 2 łyżki soli ziele angielskie, liść laurow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieguskowa Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

piegusekpiegusek

Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, jajecznica, słoik, przetwory

Inne przepisy z Pieguskowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.