1460. Czeko-cukinia

1460.  Czeko-cukinia

1460. Czeko-cukinia

Przepis na takie wykorzystanie cukinii znalazłam tutaj: 1 kg cukinii obranej i bez miąższu 150 g cukru 50 g czekolady deserowej 2 łyżki kakao  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Cukinię zetrzeć na tarce , przełożyć do garnka lub  na patelnię. Smażyć kilka minut , następnie dodać cukier i wymieszać. Zagotować,zmniejszyć trochę ogień i gotować do momentu aż sok odparuje- będzie to trochę trwało, ok. 20 minut.Po tym czasie dodać ekstrakt, kakao i czekoladę deserową (podzieloną na kawałki). Mies... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.