Sernik z brzoskwiniami - klasyk!

Sernik z brzoskwiniami - klasyk!

Sernik z brzoskwiniami - klasyk!

Mój pierwszy pieczony sernik, przygotowany na wzór tradycyjnego przepisu  - na kruchym spodzie z intensywnie brzoskwiniową masą serową i resztą kruchego ciasta. Szybki w przygotowaniu i pyszny - nie może się nie udać! Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm.) :  kruche ciasto  - 400 g mąki (u mnie pół na pół krupczatka z pszenną pełnoziarnistą) - 200 g masła - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 żółtek masa serowa - 500 g półtłustego twarogu typu klinek - 125 g gęstego greckie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Ellie

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Autor

EllieXEllieX

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, pieczenie, tarta, sernik, twaróg, ciasto z masa, ciasta z masa, jogurt, ciasto z brzoskwiniami, sernik pieczony, szybki ciasto, szybkie ciasto, słoik, bułki, ser, ser biały, ciasto z białek , pyszne ciasto, sernik z brzoskwinia, lekkie ciasto, bułka pszenna, najlepszy sernik

Inne przepisy z Kuchnia Ellie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.