Pyszna przekąska z farszem z makreli. Nie tylko na świąteczny stół! Składniki: 5 jajek 1 mały słoik dzwonków makreli w oleju 1 mała czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy pieprz, sól do smaku świeża bazylia lub pietruszka do dekoracji Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu obrać, przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Żółtka rozgnieść widelcem wraz z makrelą (można krótko zblednować). Dodać 5-6 łyżeczek oleju z zalewy makreli. Cebulę i paprykę drobno posiekać w bl... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...