Dżem Malinowy z Wanilią i Cytryną

Dżem Malinowy z Wanilią i Cytryną

Dżem Malinowy z Wanilią i Cytryną

Mus malinowy zrobiony, chciałam coś innego. U Doroty Świątkowskiej znalazłam to co chciałam Dżem Malinowy z Wanilią i cytryną! To jest to. Pyszny! Wart zachodu. Polecam! Składniki: 1 kg malin 2 szklanki cukru sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 łyżka pasty z wanilii Skworcu Wykonanie: Wszystkie składniki umieściłam w woku i gotowałam na małym płomieniu przez 2 godziny. Uzyskałam kisielowatą konsystencję. Połowę zawartości przetarłam przez sitko, mus wlałam z powrotem do dżemu. Wymies... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.