Składniki: 1 kg ostrych papryczek 15 łyżek cukru lub miodu 6 łyżek mąki ziemniaczanej 10 lub więcej ząbków czosnku 2 cebule 5 cm świeżego imbiru lub 2 łyżeczki mielonego 2 łyżeczki cukru 150 ml octu jabłkowego lub innego winnego woda Przygotowanie: Papryczki umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Jeśli jesteście zwolennikami wybitnej pikanterii, to zostawcie nasiona. Ja większość usunęłam, bo bałam się, że będzie wypalało aż nadto. Następnie wrzuciłam je do malaksera razem z cukrem i zmiksowałam. Teraz przek... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...