Przepis na : obiad
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam próbować nowych rzeczy, nowych smaków czy ich połączeń. Dlatego też marzyło mi się pesto lub cokolwiek ze świeżego czosnku niedźwiedziego. Cały rok czekania i w końcu udało się. Przyznaję się bez bicia, nie miałam odwagi sama go nazbierać, bo jakoś łudząco podobny wg mnie jest do konwalii, ale w przyszłym roku już bez obaw. Udało mi się go dostać na lokalnym targowisku i tak oto mogłam się cieszyć jego smakiem. I od razu mówię, było warto! Ci, którzy mają kawałek ogródka -... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...