Patisony obecnymi czasy nie są u nas zbyt popularne. Może się mylę, ale chyba tylko niewielka garstka osób wykorzystuje je w kuchni. Pieczony patison z nadzieniem serowym Moja mama, kiedy jeszcze byłam dzieckiem, marynowała patisona w occie. Wkładała go do słoika i w zimie był jak znalazł jako dodatek do obiadu. Teraz nawet ona już nie robi żadnych przetworów z niego. Znalazłam dzisiaj dorodnego patisona w ogródku i zdecydowałam, iż zapiekę go w piekarniku. Wyszedł świetnie. Podam go do obiadu wraz z innymi ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...