Opieńka, opieńki w marynacie z goździkami

Opieńka, opieńki w marynacie z goździkami

Opieńka, opieńki w marynacie z goździkami

Jesienna obfitość grzybów  w naszych Polskich lasach zachęca do robienia zapasów na zimę. Opieńki do marynowania najlepiej wybierać najmniejsze, same główki. Składniki: opieńka - dowolna ilość   Marynata ; 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% 3 szklanki cukru 1 listek laurowy kilka ziarenek pieprzu   kilka ziarenek ziela angielskiego cebula pocięta w talarki kilka ziarenek goździków Przyprawy znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.plWykonanie; 1. Grzyby oczyścić, obgoto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.