Chleb pszenno-żytni

Chleb pszenno-żytni

Chleb pszenno-żytni

Kromka świeżego chleba z masłem. Czy jest coś lepszego? W kategorii świeżych wypieków na pewno nie. I chociaż swego czasu dosyć często piekłem pieczywo dla siebie i swojej rodziny, wykorzystując zarówno zakwas żytni, pszenny jak i bigę (czyli specjalny rodzaj zaczyny stosowany głównie do wypieku ciabatt), to ostatnio ten proceder zaniedbałem.   Być może z braku czasu, być może z faktu, że mieszkając we dwoje, gdzie większość swojego czasu spędzamy jednak poza domem ciężko by nam było zjeść cały chleb.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jacob Tastes

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, pieczywo, bułki, słonecznik, ciasto na niedziele, placki, chleb na zakwasie, ciabatta, dynia, słoik, chleb na drożdżach , chleb mieszany, bułka pszenna, drugie danie, pestki dyni i słonecznika, ciasta z masa, ciasto słonecznikowe

Inne przepisy z Jacob Tastes

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.