POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRU

POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRU

POWIDŁA ŚLIWKOWE BEZ DODATKU CUKRU

Pierwszy raz przygotowywałam samodzielnie powidła w ubiegłym roku i to od razu w dwóch turach. Pierwsze smażenie było już w sierpniu i to jakoś na początku bowiem nie mogłam się doczekać własnych powidełek... Teraz już wiem, że nie należy się spieszyć ... Śliwki są najlepsze gdy dojrzeją na drzewie, super gdy są już nawet lekko pomarszczone, wtedy są najsłodsze i duuużo szybciej się smażą. Miałam porównanie przygotowując drugą partię. Pierwsze smażyłam przez 5 dni, myśląc, że już chyba nigdy się nie z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne Zdrowe

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

smacznezdrowe

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zdrowe przepisy, lekka, zdrowe, sok, śliwka, słoik, pieczenie, przetwory, cukier, piernikowa, słodkie, pieczywo, domowe pieczywo, konfitura, lekkie dania, drugie danie, bez pieczenia

Inne przepisy z Smaczne Zdrowe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.