Pasztet z grzybami

Pasztet z grzybami

Pasztet z grzybami

 W mojej kuchni stawiam na zdrowe domowe wyroby. Nie tak dawno robiłam pasztet w słoikach a dziś proponuję podobny ale pieczony w foremkach. porcja na 2 foremki 9/22 cm: 800 g łopatki wieprzowej bez kości 500 g wątróbek drobiowych 2 cebule 1 duży ząbek czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 średniego selera 200 g suszonych grzybów leśnych 4 łyżki masła sól świeżo mielony pieprz 1 liść laurowy 4-5 kulek ziela angielskiego świeżo mielona gałka muszkatołowa 1 czerstwa bułka moczona w mleku 2 jajka Łopatkę p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Ela JasińskaEla Jasińska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, grzyby, mielone, mięso, marchewka, bułki, seler, wątróbka drobiowa, drobiowe, pieczarki, rosół, słoik, bez pieczenia, pasztet wieprzowy, mięso mielone, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, mielone pieczarki

Inne przepisy z Kolorowa kuchnia Elki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.