Pizza bezglutenowa z czerwoną fasolą Składniki na spód pizzy: 1,5 szklanki mąki ryżowej 1/2 szklanki mąki gryczanej 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy 2 łyżeczki drożdży suszonych 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego 3/4 szklanki letniej wody 2 łyżki oleju 1 łyżka octu jabłkowego szczypta soli Dodatki do pizzy: sos pomidorowy bazylia oregano cebula czosnek oliwki (ja dałam tylko dwie:), specjalnie wedle życzenia mojego synka) czerwona fasola ze słoika Siemie lniane zalałam wrzątkiem, tak by utworzyło gluta.... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Zdrowa dieta to moja pasja. Przekonałam się, że dzięki odpowiedniej diecie można wyeliminować wiele problemów zdrowotnych. A juz na pewno poprawić komfort życia. Zachęcam wszystkich do gotowania bez sztucznych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy smaku.