Składniki – porcja na 2 l nalewki: 2 kg pigwy, 1 kg cukru, 0,5 l spirytusu, 0,5 l zimnej przegotowanej wody. Krok 1 Pigwę myjemy, kroimy na ćwiartki i usuwamy pestki. Pokrojone owoce przekładamy do słoja i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na miesiąc. Potrząsamy słojem raz dziennie. Krok 2 Po miesiącu owoce wraz z syropem zalewamy spirytusem i wodą, mieszamy i odstawiamy na kolejny miesiąc. Krok 3 Przecedzamy owoce, nalewkę przelewamy do butelek. Smacznego Ważne: Warto by pigwa po zerwaniu z drzewa poleż... czytaj dalej...
Kocham życie i wszystko to, co mnie otacza – ludzi, miejsca, muzykę,podróże. Wieczna optymistka szukająca wyzwań, Już zastanawiam się „Ciekawe, co fajnego się dziś wydarzy?” :)