Cytryny w syropie cukrowym z imbirem do herbaty

Cytryny w syropie cukrowym z imbirem do herbaty

Cytryny w syropie cukrowym z imbirem do herbaty

Najlepszy patent na cytryny w słodkim syropie cukrowym, z korzennymi przyprawami i rozgrzewającym imbirem. Słoiczek cytryn warto przygotowywać co kilka dni w zimowym sezonie. Posłużą jako słodki dodatek do herbaty, wzmacniający odporność. Świeżo starty korzeń imbiru łagodzi kaszel, rozrzedza śluz. Działa wykrztuśnie, przeciwzapalnie, zwalcza bakterie i wirusy. Spożywanie imbiru jest zalecane w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych, ze względu na właściwości rozgrzewające i napotne, pomaga rozprawić się z pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta cytrynowa (Lemon detox diet)

Sposób na pozbycie się toksyn z organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.