Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Jest w moim życiu kulinarnym kilka osób, które wielbię. Jedną z nich jest Julia Child. Kobieta, która nie tylko zmieniła podejście ludzi do gotowania, ale uczyniła z niego sztukę. Weszła prawie siłą do środowiska opanowanego przez mężczyzn i ukończyła prestiżową, paryską szkołę Le Cordon Bleu. Spopularyzowała w Ameryce kuchnię francuską. Dzięki programowi „The Frech Chef” oraz książce „Mastering the Art of French Cooking” uczyniła ją bardziej przystępną i zrozumiałą. Żona nieprzytomnie zakochanego w niej męża... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ladykitchen

Autor

Lady Kitchen

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, boczek, kluski, pieczarki, francuskie, marchewka, cebula, czosnek, groszek, cordon bleu, ziemniak, słoik, ziemniaki, chleb, zupa pomidorowa, do pracy, wołowina, chleb mieszany, pieczony boczek, gotowana marchewka, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z ladykitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.