Przepis na : obiad
Plastry karkówki zawinięte razem z kapustą o smaku pomidorowym, duszone w aromatycznym sosie z grzybów leśnych. Smaczne i proste danie, idealne na niedzielny, rodzinny obiad. Sos jest szybki do przygotowania dzięki uniwersalnemu sosowi od Łowicza. 5 plastrów karkówki 1/2 główki kapusty białej 1 cebula 1 liść laurowy 3 ziela angielskie 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz czarny olej rzepakowy do smażenia SOS GRZYBOWY: 1 cebula ok 200 g grzybów leśnych (podgrzybki, borowiki) 1 słoik ciemnego sosu uniwer... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.