Dżem z cukinii z nutą mięty

Dżem z cukinii z nutą mięty

Dżem z cukinii z nutą mięty

Pisałam kilka dni temu na Facebook'u, że przygotowuję dżem z cukinii z dodatkiem mięty. Kilkoro z Was było szczególnie nim zainteresowanych, więc dzisiaj ten oto dżem. Jest to raczej połączenie musu z galaretką, gdyż to właśnie galaretka jest "spoiwem" zmiksowanej cukinii. Jest to pierwszy dżem, jaki przygotowałam z niej, ale nie ostatni. Zastanawiam się, czy jest coś, czego nie dałoby się przygotować z tego warzywa, które w tym roku tak zaskakująco obrodziło :)Składniki:o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.