Czarna soczewica beluga i jak ją wykorzystać w kuchni

Czarna soczewica beluga i jak ją wykorzystać w kuchni

Czarna soczewica beluga i jak ją wykorzystać w kuchni

Majówka w tym roku jest nietypowa, więc zapraszam na nietypowe majówkowe mini calzone nadziewane czarną soczewicą. Czarna soczewica beluga jest smaczna i bardzo ładnie się prezentuje w przeróżnych daniach. Miałam w słoiku niewiele ponad 200 g soczewicy, której po ugotowaniu zrobiło się raptem drugie tyle. Przygotowałam zatem kilka przepisów aby ją szybki wykorzystać. Okazuje się, że czarna soczewica beluga, która a propos zawdzięcza swą nazwę kawiorowi beluga świetnie pasuje na nadzienie do drożdżowych bułeczek.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Autor

codojedzenia

Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, ciasto, placki, kokosowe, pieczarki, curry, drożdżowe, ciasto drożdżowe, słoik, bułki, pieczarki w cieście, bez pieczenia, proste ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto na zimno, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, bułka pszenna

Inne przepisy z codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.