dżem brzoskwiniowy z chilli

dżem brzoskwiniowy z chilli

dżem brzoskwiniowy z chilli

Składniki 2 kg brzoskwiń 600 g cukru 2 łyżki wanilii 3-4 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka chilli 1,5 łyżki pektyny Wykonanie Brzoskwinie obrać ze skórki, wyjąć z nich pestki i pokroić na kawałki. Zasypac owoce cukrem i pozostawic na 3-4 godziny.Po tym czasie wlożyc do rondla i gotowac na małym ogniu okolo 30 minut ,aż prawie się rozpadną i dżem nieco zgęstnieje Dodac wanilie i sok z cytryny,oraz chilli.W między czasie skórki zalać wodą,tylko do pokrycia skórek i gotowac na malym ogniu jakieś 15minut. Gotowy wywa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sok, słoik, przetwory

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.