Wegański pasztet to chyba najłatwiejsza potrawa, którą można przyrządzić. Nie jest zbyt pracochłonna i nie wymaga zdolności kulinarnych. Do tego przyrządzony samodzielnie w domu, w przeciwieństwie do kupionego w sklepie, nie zawiera spulchniaczy, polepszaczy smaku, utrwalaczy i całej listy związków chemicznych mających sprawić, że będzie smaczny z długim terminem przydatności. SKŁADNIKI szklanka suchej kaszy jaglanej – szklanka zielonej lub brązowej soczewicy – szklanka pestek słonecznika – 3 garście d...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)