Wegański pasztet to chyba najłatwiejsza potrawa, którą można przyrządzić. Nie jest zbyt pracochłonna i nie wymaga zdolności kulinarnych. Do tego przyrządzony samodzielnie w domu, w przeciwieństwie do kupionego w sklepie, nie zawiera spulchniaczy, polepszaczy smaku, utrwalaczy i całej listy związków chemicznych mających sprawić, że będzie smaczny z długim terminem przydatności. SKŁADNIKI szklanka suchej kaszy jaglanej – szklanka zielonej lub brązowej soczewicy – szklanka pestek słonecznika – 3 garście d...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)