Pasta z czarnych oliwek i bobu

Pasta z czarnych oliwek i bobu

Pasta z czarnych oliwek i bobu

Przepis na : śniadanie

P roste i bardzo udane połączenie domowej tapenady z czarnych oliwek z bobem. Świetnie się sprawdza przy niezapowiedzianych gościach, na letnie śniadanie, kolację i jako przystawka. Znakomita pasta do chleba, chrupiących grzanek lub wytrawnych placuszków. Składniki: 250 g bobu, 1 średni słoik czarnych oliwek z pestkami, ok. 80 ml oliwy, 1 chilli, 1 łyżka kaparów, łyżka posiekanej kolendry lub mięty, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki octu balsamicznego, sól i pieprz, 1 łyżeczka cukru, Do podania: surowe pieczar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.