Węgierska zupa gulaszowa (potocznie zwana -bogracz)
Węgierska zupa gulaszowa (potocznie zwana -bogracz)
Dziś przedstawiam Wam moją wersję węgierskiej zupy gulaszowej-tym razem gotowanej w domu-ale latem "zaproszę: Was na prawdziwy Bogracz, czyli pikantną zupę gotowaną w kociołku (bogracz) gotowaną nad paleniskiem.Składniki te same a smak zupełnie inny. SKŁADNIKI: 600-800 g. mięsa wołowego (u mnie zrazowe) 1 większa cebula 2-3 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 5-6 ziemniaków 3 mniejsze marchewki korzeń pietruszki seler papryczka chili 1/2 słoika koncentratu pomidorowego 1,5 litra bulionu wołowego sól pieprz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach
Autor
jesterka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, mięso, papryka, ziemniaki, chleb, pasty, seler, pasta, marchewka, słoik, wołowina, chleb z ziarnami, zupa pomidorowa, warzywa na patelnie, zupa z selera
Inne przepisy z Kopystką po garach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję