Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

Wiosenna, pyszna,zdrowa i łatwa do przygotowania, Wystarczy pójść na łąkę, nazrywać młodego szczawiu, kupić jaja dobrej jakości i pyszny obiad gotowy. SKŁADNIKI:(3-4 porcje) 4 duże garście szczawiu Bulion warzywny (ok 2,5 litra) 3-4  jajka Łyżka masła Cebula (mała) 2 ząbki czosnku pieprz. ew. Maggi Odrobina cukru Śmietanka PRZYGOTOWANIE: Szczaw, dokładnie myjemy, kroimy. Cebula w małą kostkę, czosnek drobno siekamy. Przygotowujemy bulion. Do garnka z grubym dnem dajemy masło, przesmażamy cebulę i czosnek, dodajem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.