Papryka faszerowana warzywami i kaszą kuskus

Papryka faszerowana warzywami i kaszą kuskus

Papryka faszerowana warzywami i kaszą kuskus

Papryka to bardzo wdzięczne warzywo. Można nią podkreślać smak dań, zapiekać, dusić, marynować, kisić oraz faszerować. Dziś postawiłam na faszerowaną i to wcale nie mięsem, tylko kaszą kuskus i warzywami. Do faszerowania wybrałam odmianę papryki białej, która charakteryzuje się delikatnym, wręcz aksamitnym smakiem. SKŁADNIKI: 4 papryki garść surowej kaszy kuskus 3-4 łyżki passaty pomidorowej kumin ostra papryka cynamon chilli sól szalotka marchew cukinia kilka czarnych oliwek ząbek czosnku mozzarella odrobina ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.