Konfitura czereśniowa

Konfitura czereśniowa

Konfitura czereśniowa

Kolejny klasyk. Cudownie słodka, pyszna, z pływającymi owockami. Mmmm... Pomyślcie, jak wspaniale jest otworzyć taki słoiczek w zimie, kiedy za oknem mróz, a na dworze zaspy śniegu. Otwieramy słoiczek i czujemy zapach lata, słońca, dojrzałych owoców... Ciepła herbatka i łycha czereśni... Marzenie stanie się jawą już niedługo :) Składniki: 3kg czereśni (u mnie mieszanka odmian) 100ml wody 500g cukru (lub mniej, jeśli czereśnie były bardzo słodkie) pół łyżeczki kwasku cytrynowego Przygotowanie: Owoce umyć, pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cakes By Kejt

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.