Salsa chili na zimę

Salsa chili na zimę

Salsa chili na zimę

Przepis na salsę wypatrzyłam u Malwiny na blogu Filozofia smaku. W domu lubimy meksykańską kuchnię, ale nie przepadamy za gotowymi kupnymi sosami. A teraz będziemy się mogli delektować cały rok własnoręcznie wyprodukowaną ostrą salsą. Wykorzystam ją do quesadillas z kurczakiem albo do quesadillas z serem.Kto ma ochotę, niech się spieszy, bo jeszcze na targach mamy sezon na paprykę ! Salsa chili na zimę Składniki: 2 duże cebule 3 duże papryki różnokolorowe 2-3 papryczki chili 1,5 kg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

salsa, papryka, pomidor, cebula, mielone, słodkie, sosy, kuchnia meksykańska, słoik, duszone, susz, przetwory, siekane, kurczak, kurczak z serem, suszone pomidory, ostry kurczak, kurczak na ostro, kurczak z papryką , sos do kurczaka, kurczak po meksykańsku, pomidory z serem, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, smażony ser, sos do mielonego , kurczak z czosnkiem, gotowany kurczak

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.