Ośmiornica marynowana

Ośmiornica marynowana

Ośmiornica marynowana

1 ośmiornica listek laurowy 1-2 łyżeczki oregano 2-3 ząbki czosnku sól odrobina chili suszonej w płatkach ocet jabłkowy oliwa Ośmiornicę umyć, oczyścić, wyciąć oczy i otwór gębowy. Ugotować do miękkości z listkiem laurowym. Odcedzić, wystudzić , pokroić na kawałki posolić lekko, ułożyć w słoiku, zasypać oregano, dodać czosnek i chili. Zalać octem jabłkowym lub winnym. Na wierzch wlać kilka łyżek oliwy. Odstawić na kilka dni. Tak zamarynowana ośmiornica może być przechowywana nawet pół roku. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję