Hummus z tahini, chili i ziarnami dyni

Hummus z tahini, chili i ziarnami dyni

Hummus z tahini, chili i ziarnami dyni

Pyszna i aromatyczna pasta z cieciorki z dodatkiem tahini, czyli masła sezamowego. Świetny dodatek do chlebowych grissini, czy innych przekąsek chlebowych. Polecam na śniadanie czy kolację, posmarujcie nią pieczywo a sami przekonacie się jaka jest pyszna. Smakuje z dodatkiem pomidora lub ogórka, świeżego koperku lub natki pietruszki. Składniki: 1 puszka ciecierzycy (odsączcie ją) lub suche ziarna ciecierzycy 3,5 łyżki oliwy z oliwek 3 średnie ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki pasty tahini (możeci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.