ZALEWA -woda 1 litr -ocet 10% 250 mil. -3 czubate łyżki cukru -1czuba łyżka soli nie jodowanej -1/2 główki czosnku wyciśnięta przez praskę DO SŁOIKA -ogórki -1 plaster cebuli 0,5 cm -ziele angielskie 5 kulek -pieprz czarny 5 kulek -gorczyca 1/2 łyżeczki -1 suszona papruczka chili WYKONANIE Gdy zalewa zacznie cię gotować gotujemy ją jeszcze 5 min.wyłączamy gaz i sitkiem wyławiamy czosnek jeśli trochę zostanie to nie szkodzi.Jeśli ktoś lubi mocniej czosnkowe to nie wyławia czosnku . W słojach układamy ściśle... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.