Pickle-śmikle #5, czyli najłatwiejsza konserwowana rzodkiewka...

Pickle-śmikle #5, czyli najłatwiejsza konserwowana rzodkiewka...

Pickle-śmikle #5, czyli najłatwiejsza konserwowana rzodkiewka...

Przepis ze strony Simply Delicious Food . Składniki: (na 1 słoiczek) spora garść rzodkiewek, oczyszczonych i pokrojonych na grube plasterki 1/2 szklanki białego octu, albo 5% octu jabłkowego 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka zierenek gorczycy 1/2 łyżeczki ziarenek pieprzu 1 listek laurowy Przygotuj niewielki słoiczek - wysterylizowany wrzątkiem i wysuszony. Ułóż rzodkiewki. Zagotuj ocet, wodę, cukier, sól, gorczycę, pieprz i listek laurowy. Wlej wrz ący płyn do rzodkiewek. Wytrzy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lejdi of the house

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.