Frużelina sado-laso

Frużelina sado-laso

Frużelina sado-laso

Lato w lesie to obfitość leśnych owoców. Są zupełnie inne niż te hodowlane. Mniejsze, ale za to dużo bardziej pachnące i intensywne w smaku. Będąc na Podlasiu udało mi się nazbierać trochę tych leśnych skarbów. Część po prostu zjedliśmy, ale chciałam też trochę tego lata zamknąć w słoikach. Miałam mniej więcej 1,5 litra mieszanki leśnych malin, jagód i poziomek więc nie specjalnie dużo. Kiedy od znajomej dostałam morele z jej przydomowego sadu wymyśliłam sobie, że połączę wszystko dzięki czemu uzyskałam więcej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, maliny, konfitura, frużelina, przetwory, z jagodami

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 28 lipca 2013 14:10:30

fajną nazwę ma:)

Iza Kulińska, 28 lipca 2013 15:14:53

tak jakoś wyszło :D

pollyzeczki, 28 lipca 2013 22:13:34

nazwa mnie przyciągneła :)) mniam :)

Iza Kulińska, 29 lipca 2013 11:29:49

ale mam nadzieję, że poza nazwą też się podoba ? :)