Otręby z chia i jagodami

Otręby z chia i jagodami

Otręby z chia i jagodami

Historia tej "owsianki" jest nieco zabawna. Wracaliśmy późno do domu, podczas jazdy mój mąż marzył sobie co mógłby w domu zjeść. Otrąb, otrąb, no jak to się nazywa... otręby bym zjadł. I tak powstał pomysł na otręby z chia i jagodami. Pierwsza wersja postała chyba około 1:00 i wyglądała tak wspaniale, że rano przygotowałam kolejną porcję i uwieczniłam na zdjęciach. Te kolory...  Składniki: 250ml mleka  4 łyżki otrębów 2 łyżeczki nasion chia 3 łyżki jagód ze słoika (może być opcjonalnie syrop jagodowy lu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Warto przeczytać

Dlaczego warto jeść owsiankę?

Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Rewelacyjny wpływ płatków owsianych na zdrowie i urodę

Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.