Historia tej "owsianki" jest nieco zabawna. Wracaliśmy późno do domu, podczas jazdy mój mąż marzył sobie co mógłby w domu zjeść. Otrąb, otrąb, no jak to się nazywa... otręby bym zjadł. I tak powstał pomysł na otręby z chia i jagodami. Pierwsza wersja postała chyba około 1:00 i wyglądała tak wspaniale, że rano przygotowałam kolejną porcję i uwieczniłam na zdjęciach. Te kolory... Składniki: 250ml mleka 4 łyżki otrębów 2 łyżeczki nasion chia 3 łyżki jagód ze słoika (może być opcjonalnie syrop jagodowy lu... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Z każdym rokiem interesuje mnie coraz więcej rzeczy i z każdym rokiem jestem coraz bardziej cierpliwa by je robić :) www.gotowanieiblogowanie.pl