Chyba nie ma lepszego wkładu do aromatycznych pączków, zimowych herbat czy ciasteczek francuskich, jak taka właśnie pyszność. Robi się ją bardzo prosto i w miarę szybko. Kwestią trudną może być zdobycie aromatycznych płatków, albowiem wyglądają podobnie, ale nie wszystkie pachną, a tylko z tych pachnących można zrobić ten pyszny smakołyk. Składniki: 750 g płatków róży 1 kg cukru sok z 1 cytryny otarta skórka z 1 cytryny 250 ml wody Sposób przygotowania: Płatki róży przebrać, ewentualnie usunąć białe końcówki... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.