SZARLOTKA Z PIANKA

SZARLOTKA Z PIANKA

To jedno z moich ulubionych ciast, ktore kiedys robila moja Mama, teraz robie je ja. Poniewaz uwielbiam wszystko co jablkowe zdecydowanie to jest moj faworyt. Ciasto lekkie i inne niz wszystkie szarlotki.skladniki:biszkopt:przepis podawalam juz przy okazji ciasta Biala Dama http://przysmakikarolki.blogspot.com/2007/11/biala-dama.htmlzeby nie byl taki wysoki zmniejszam proporcje o polowereszta skladnikow: 1 sloik musu jablkowego 1 galaretka cytrynowa 1 lyzeczka zelatyny okolo 1/2 szklanki wody 3 kremowki 3...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, lekka, galaretka, szarlotka, tarta, lekkie ciasto, cukier puder, tarta z czekoladą, słoik, mus, cytryna, czekolada, jabłka, cukier, biszkopt, słodkie, ciastka kremówki, ciasta z kremami, ciasto z galaretka, ciasto pianka, ciasto cytrynowe, pianka na biszkopcie, biała czekolada, owoce w czekoladzie

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 28 lipca 2011 19:50:14

Bardzo spodobał mi sie Twój blog, a przepisy zainspirowały do działania, co jest rzadkością w moim przypadku.Chciałam zacząć od szarlotki z piakną niestety nie wiem o jaką kremówkę chodzi. z góry dziękuje i pozdrawiam ;)

Karolka, 30 lipca 2011 16:36:14

Milo mi, ze blog zyskuje kolejnego czytelnika i ze inspiruje do dzialania.Co do kremowki to chodzi o smietane 36%, bardzo gesta, ktora dobrze sie ubija.Pozdrawiam

Anonymous, 2 listopada 2011 23:23:16

Witam,przepis bardzo mi się spodobał, jednak chciałabym uzyskać bardziej szczegółowe informacje w dwóch kwestiach:-jakiej wielkości ma być słoik musu jabłkowego (objętość)?-jakiej wielkości maja być śmietanki kremówki?Z góry dziękuję za odpowiedź!

Karolka, 3 listopada 2011 08:10:12

Mus jablkowy ma byc w duzym sloiku, taki litrowy. Natomiast kremowki sa po 150 ml.pozdrawiam i zycze smacznego

Anonymous, 28 listopada 2012 12:37:51

Witam.Chciałam sie dowiedzieć na jak dużą blaszkę jest ten przepis??

Karolka, 28 listopada 2012 12:40:25

To jest na tortownice 26 cm.pozdrawiam

Anonymous, 7 marca 2013 19:29:00

Witam,Mam dwa pytania. Pierwsze dotyczy tej galaretki cytrynowej, czy to się wkradło przypadkiem czy jednak należy ją gdzieś dodać? Drugie dotyczy żelatyny, jak do tej pory mam same złe doświadczenia z żelatyną, robią mi się grudki, czy jest jakiś patent aby tego uniknąć, no i czy ta woda ma być zimna, ciepła, letnia, gorąca? A jesli nie ma być zimna, to kiedy można ją doidać do smietanki, czy jesli nadal będzie ciepła?Z góry dziękuję i pozdrawiam,olamil

Karolka, 7 marca 2013 21:10:19

Witam OlamilGalaretke cytrynowa i zelatyne rozrabiamy w goracej wodzie. Gdy sie dokladnie rozpuszcza wlewamy do jablek. Taka mase wylewamy na biszkopt.Co do smietany. Tu zelatyne tez rozpuszczamy w goracej wodzie (wrzatek) I taka ciepla zelatyne wlewamy do bardzo dobrze ubitej smietany. Ja zelatyna bedzie zimna to zrobia sie grudki. Przy ubijaniu smietany trzeba uwazac zeby nie zrobilo sie maslo.W razie jeszcze jakis pytan prosze pisac.pozdrawiam