Domowy cukier waniliowy

Domowy cukier waniliowy

Domowy cukier waniliowy

Przygotujcie w domu własny aromatyczny cukier waniliowy.  Jego podstawą może być cukier biały lub brązowy.  Taki nasz bez dodatków syntetycznych. Składniki: 200 g drobnego cukru, laska wanilii Wykonanie; Wanilie przekrawamy na pól i wyskrobujemy ziarenka, które mieszamy z cukrem. Laskę wanilii kroimy i wsypujemy również do cukru. Zostawiamy na 2 tyg. Międzyczasie mieszamy  słoikiem. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.