Oto kolejny przepis na koreański smakołyk – tym razem na smażoną cukinię. Fajnie chrupiąca, pikantna dzięki płatkom chilli i pysznie sezamowa. Jest to idealny dodatek do obiadu, a podana z ryżem może stanowić pełny posiłek. Kulinarny hit sezonu cukiniowego! Polecam Składniki: 6 średnich cukinii 1 1/2 łyżki soli (do nasolenia cukinii) 8 łodyg szczypiorku (może być kilka więcej) 5 ząbków czosnku lub łyżka domowej pasty czosnkowej 1/2 łyżeczki cukru brązowego 1-2 łyżki oleju sezamowego 1-2 łyżki prażonyc... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...