Truskawki w słoiku czyli moje lato na zimę. Będą schowane, razem z innymi przetworami, aż przyjdą ponure dni. To one osłodzą ciemne i chłodne wieczory, oczywiście jeśli wcześniej nie zjedzą ich moje łakomczuchy :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
mąż już próbował i mówi, że zrobiłam stanowczo za mało - faktycznie wyszedł bardzo smaczny :)
bardzo fajna wyszła - płatki dodają ciekawej faktury i smaczku
Truskawki i migdały - genialne połączenie! I duże kawałki owoców, pyycha! :)
Pani Izo, a czy myśli Pani, że syrop karmelowy zamiast amaretto będzie w porządku? Magda