Dżem truskawkowo czereśniowy z migdałami

Dżem truskawkowo czereśniowy z migdałami

Dżem truskawkowo czereśniowy z migdałami

Truskawki w słoiku czyli moje lato na zimę. Będą schowane, razem z innymi przetworami, aż przyjdą ponure dni. To one osłodzą ciemne i chłodne wieczory, oczywiście jeśli wcześniej nie zjedzą ich moje łakomczuchy :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, przetwory, truskawki, truskawka

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 28 czerwca 2013 12:54:16

wygląda smacznie:) świetne połączenie:d

Iza Kulińska, 28 czerwca 2013 15:22:39

mąż już próbował i mówi, że zrobiłam stanowczo za mało - faktycznie wyszedł bardzo smaczny :)

MamaKini, 29 czerwca 2013 11:26:40

Chyba zrobię tą wersję

Iza Kulińska, 29 czerwca 2013 13:53:51

bardzo fajna wyszła - płatki dodają ciekawej faktury i smaczku

Nashelly, 30 czerwca 2013 15:48:17

Truskawki i migdały - genialne połączenie! I duże kawałki owoców, pyycha! :)

Iza Kulińska, 30 czerwca 2013 16:52:04

lubię właśnie dżemy z dużymi kawałkami owoców

Anonymous, 11 czerwca 2014 14:53:19

Pani Izo, a czy myśli Pani, że syrop karmelowy zamiast amaretto będzie w porządku? Magda