Cytryna do herbaty

Cytryna do herbaty

Cytryna do herbaty

Też tak macie,że często marnuje się u Was cytryna? Zawsze z całej ukroję plasterek bądź dwa i reszta zeschnięta leży w lodówce aż do wyrzucenia. Znalazłam sposób żeby nic się więcej nie marnowało.      Składniki : * cytryna  * cukier drobny Przygotowanie : Tyle ile mamy tej cytryny to kroimy a plasterki. Każdy plasterek układamy w słoiku i przesypujemy cukrem pudrem. Mój słoiczek stał około 3 tygodni i nic z cytryny nie zostało. Można dodać wanilię czy imbir. Wszystko zależy od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magiczne Życie Marty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta, 3 września 2013 20:07:07

bardzo pyszne ! długo nawet stoją :) myślę już o innych wersjach na jesień ;)