Surówka z kapusty na zimę

Surówka z kapusty na zimę

Surówka z kapusty na zimę

Składniki: 4 kg kapusty 1 kg marchewki 1/2 kg cebuli 6 ogórków gruntowych 3 papryki zielone 1/2 pęczka natki pietruszki marynata 1 szklanka oleju 2 szklanki octu 3 szklanki cukru 3,5 łyżki soli Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę pokroić w półksiężyce, paprykę w paseczki, a ogórka w pół krążki. Pietruszkę drobno posiekać. Wszystkie składniki na marynatę wymieszać razem,  Kapustę wymieszać z marchewką oraz cebulą, dodać całą marynat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.