Składniki: 4 kg kapusty 1 kg marchewki 1/2 kg cebuli 6 ogórków gruntowych 3 papryki zielone 1/2 pęczka natki pietruszki marynata 1 szklanka oleju 2 szklanki octu 3 szklanki cukru 3,5 łyżki soli Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę pokroić w półksiężyce, paprykę w paseczki, a ogórka w pół krążki. Pietruszkę drobno posiekać. Wszystkie składniki na marynatę wymieszać razem, Kapustę wymieszać z marchewką oraz cebulą, dodać całą marynat... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.