Tortilla z jajecznicą, awokado i pomidorkiem koktajlowym to szybki sposób na pyszne i treściwe śniadanie. Oczywiście do takiej tortilli można dorzucić jeszcze np. paprykę czy ser żółty, kto co lubi ;) Składniki: 3 placki tortilli masło 2 łyżki majonezu 6 jajek 1 awokado pomidorki koktajlowe 3 garście mix sałat szczypiorek czosnek granulowany sól pieprz Wykonanie: Awokado obieram i kroję w paski, pomidorki na pół, a szczypiorek sieka. Na patelni rozgrzewam masło, smażę j... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.