Delikatna pasta z ciecierzycy
Delikatna pasta z ciecierzycy
Poniżej przepis może mało odkrywczy, ale uniwersalny i prosty. Ta pasta do pieczywa jest minimalnie doprawiona, nie przykrywa smaku innych dodatków do pieczywa, takich jak wędliny, sery itd. Składniki : - 1 puszka ciecierzycy (1 szklanka gotowanej w domu), - 2 łyżki oliwy, - 1/2 ząbka czosnku, - szczypta soli, - duża szczypta pieprzu i czerwonej słodkiej papryki Przygotowanie: 1. Ciecierzycę płukamy przegotowaną wodą, 2. Dodajemy do niej pozostałe składniki i blendujemy na bardzo gładką masę- potrwa to w zależno... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Autor
Kwarek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczywo, papryka, słoik, pasta, pasty
Inne przepisy z Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję