Pożywna i rozgrzewająca zupa, idealna na chłodne jesienne dni. Bez dodatku mięsa, bogata w witaminy i łatwa w przygotowaniu. Najlepiej smakuje ugotowana na domowym esencjonalnym bulionie i dobrej jakości kapuście kiszonej. Kapustę kiszoną podsmażyłam oddzielnie i dodałam do zupy dopiero, gdy warzywa były miękkie. Jeśli chcecie, by kapuśniak był mniej kwaśny, przed gotowaniem opłuczcie kapustę zimną wodą lub zmniejszcie jej ilość w przepisie. Świeże pomidory z powodzeniem zastąpicie pomidorami z puszki lub 2 ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...