
Już ostatni dzwonek aby nastawić zakwas na domowy żur. Wydawałoby się ,że to jakaś filozofia a rzeczywistość jest całkiem inna. A domowy żur smakuje wyśmienicie. Ten owsiany jest delikatny, niezbyt kwaśny. Składniki; 800 ml ciepłej wody 7 łyżek płatków owsianych 10 ziarenek ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu 1 cebula 4 liście laurowe 5 ząbków czosnku Przygotowanie; Płatki owsiane mielimy na gruboziarnistą mąkę w młynku do kawy. Wsypujemy do dużego słoika, cebulę obieramy i kroimy w piórka, czosnek obieramy i ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Na moim blogu zamieszczam przepisy które sama wypróbowałam. Gotuje dla mojej rodziny i przyjaciół.