Zuppetta lucana i kilka słów o książce kulinarnej - "Zupy" Małgorzaty Caprari.

Zuppetta lucana i kilka słów o książce kulinarnej -

Zuppetta lucana i kilka słów o książce kulinarnej - "Zupy" Małgorzaty Caprari.

  Dawno nie było tutaj książki kulinarnej więc nadrabiam zaległości! zapraszam na pyszną zupę i mega szybką na którą przepis znajdziecie w książce pt "Zupy" Małgorzaty Caprari. Książka zawiera 270 najlepszych przepisów na zupy a. że zupa w naszym domu to podstawa więc książka tym bardziej zwróciła moją uwagę.  Znajdziemy tam zupy które będą idealne na codzienny obiad a także ten od święta, na tradycyjne dobrze znane ale także, te mało spotykane. Jedno jest pewne wszystkie one są warte wypróbowania. Więc ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Radość kipiąca uśmiechem.

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.