słodkie - 12682 przepisów (strona:577/846)

Rafaello 4956

Rafaello bez problemu można kupić w każdym sklepie spożywczym, dlaczego postanowiłam zrobić je w domu? A dlaczego nie?! Te słodkie kokosowe kuleczki to wynik moich wędrówek po internecie. Czasami trafiam na przepisy, które gdyby mogły przemawiać krzyczały by do mnie: "Musisz mnie zrobić! Koniecznie! Już, teraz natychmiast!". Ten przepis tak do mnie krzyczał:) Zrobiłam i nie żałuję, mój syn wracając

Blondynka Gotuje
Gniazdka Bezowe z Bitą Śmietaną i Frużeliną Wiśniową 198

Drugi raz w życiu robiłam bezy. Dziś wiem, że do przepisu na bezy trzeba dodać jeszcze dużo cierpliwości od siebie :) Efekty możecie oglądać na zdjęciach. Połączenie słodkiej bezy z ubitą kremówką bez dodatku cukru i kwaśnych wiśni - dla mnie połączenie idealne. Przepis pochodzi z  MW .   Gniazdka bezowe 16 sztuk: 4 białka szczypta soli 220 g drobnego cukru

Blondynka Gotuje
Golonka w Piwie z Miodem i Rozmarynem 196

cebula pokrojona w grubsze piórka 1 liść laurowy 4 ząbki czosnku 4 ziela angielskiego 1 łyżeczka soli Składniki potrzebne podczas pieczenia golonki: 2 łyżki miodu 200 ml jasnego piwa słodka papryka w proszku 1 łyżka połamanych listków rozmarynu 1 łyżka siekanego tymianku wywar, który powstał podczas gotowania golonki Gotowanie: W średnim garnku rozgrzałam odrobinę oleju, na którym podsmażyłam marchewkę, pietruszkę

Blondynka Gotuje
Ekspresowe Tiramisu 343

Coś słodkiego, szybkiego i smacznego. Czego chcieć więcej? Przepis pochodzi z  tej  strony. Nie będę się dużo rozpisywać na temat tego deseru - po prostu zróbcie i już! A koniecznie podzielcie się wrażeniami :) Składniki na 2 pucharki: 6 podłużnych biszkoptów (typu Ladyfingers) 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao gorzkiego 1 mała filiżanka mocnego naparu

Blondynka Gotuje
Czekoladowe Naleśniki z Bitą Śmietaną i Bananem 24515

Idealne połączenie! Lekko gorzki naleśnik ze słodką ubitą śmietaną 30% i banan. Dla mnie super efekt smakowy. Przepis pochodzi z  tej  strony. Nie będę się zbytnio rozpisywać. Tak jak śpiewają w tej piosence 5 MINUT, dosłownie tyle potrzebujemy na przygotowanie takiego talerza z naleśnikiem! Ps. Uwielbiam ich! Mogę słuchać ich na okrągło :) Składniki na 6 naleśników: Ciasto

Blondynka Gotuje
Gofry Lekkie i Chrupiące 207

Pierwsze gofry w nowej gofrownicy. Pyszne! Lekkie i chrupiące! Do ciasta nie dodajemy cukru, bo nie ma takiej potrzeby, bo przecież na gofra kładziemy słodkie dodatki takie jak dżem, cukier puder, czy bitą śmietanę. No to co? Gofrujecie ze mną? Przepis pochodzi z  MW . Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku

Blondynka Gotuje
Ciasto Confetti 153

sama zmodyfikowałam wykonanie. Postanowiłam przełożyć je frostingiem, ale w i proporcje składników we frostingu zmieniłam. Ciasto jest mokre i cięższe od klasycznego biszkoptu. Chciałam aby frosting nie był tak słodki jak w klasycznych przepisach i chciałam aby był rzadszy, więc zmniejszyłam o połowę ilość cukru. W efekcie wyszło smaczne ciasto. Postanowiłam sobie jednak, że niedługo zrobię je ponownie i popracuję

Blondynka Gotuje
Babka na Białkach 164

żałuję! Nie trzeba się niczego bać, babka wyszła idealna. Sztywna, mokra i ładnie wyrosła. Wszystkim smakowała. Idealna propozycja na zbliżające się Święta Welkanocne. Przepis pochodzi ze strony  Słodkie Fantazje . Składniki: 400 g mąki pszennej 7 - 8 białek ( ja podobnie jak autorka dałam 7 białek z dużych jajek) 200 g cukru 250 g masła roztopionego 180 ml mleka ciepłego

Blondynka Gotuje
Muffinki Tiramisu 146

Babeczki idealne do kawy. Nie za słodkie, mięciutkie. Słodyczy nadaje bita śmietana. Te muffiny piekłam wiele razy, tym razem improwizowałam i zamiast bitej śmietany na wierzch wyłożyłam zmiksowany z cukrem pudrem serek mascarpone. Wyszło pysznie! Przepis pochodzi z  Moje Wypieki . Składniki na 12 babeczek: 110 g masła 110 g jasnego brązowego cukru 110 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku

Blondynka Gotuje
Herbata Blondynki 103

przecedzamy przez sitko i możemy delektować się smakiem tej herbatki. Moje spostrzeżenia: Kwiatu jaśminu dodajemy bardzo mało, bo w przeciwnym razie uzyskamy zbyt mocny aromat jaśminowy. Stevia jest bardzo słodka, więc i jej używamy troszeczkę. Tak jak ja nie słodzę herbat, w przyszłości będę pomijać dodawanie tej rośliny do mieszanki herbat. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
W - Z, czyli Wuzetka 20355

pojęcia dlaczego bałam się piec to ciasto. Upiekłam, mimo iż dziś wszystko szło nie tak, ciasto wyszło ładnie i super smakuje. Nie jest za słodkie, a takie jak lubię. Jednak następnym razem zwiększę ilość cukru pudru w bitej śmietanie, wtedy dla mojego syna będzie idealnie :) Do ubitej kremówki dodałam żelatynę, bo nie jesteśmy w stanie zjeść nawet takiego mini torcika

Blondynka Gotuje
Made in Blond, czyli pakt chińsko - włoski :) 185

warzyw z grzybami mun i pędami bambusa 250 ml przecieru pomidorowego z siekanymi pomidorami 1/2 puszki ananasa krojonego 1/2 puszki kukurydzy świeżo zmielony pieprz Kamis sól morska Kamis papryka słodka Kamis 1/2 łyżeczki cukru oregano suszone makaron a`la Italiana Fettucionne Czanieckie Makarony kawałeczek sera żółtego  gałązki świeżego oregano Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy

Blondynka Gotuje
Ameliowy Wieczór 132

mętnie,a to przez rozpuszczającą się czekoladę. W smaku pyszna, coś jakby kompot ze świeżych owoców. Mojemu synowi bardzo smakowała. Jeśli chodzi o mnie, to dla mnie odrobinkę za słodka. Wypiłam ze smakiem, ale ja mam swoje ulubione mieszanki. Ta herbata z pewnością bardzo będzie smakowała dzieciom i osobom, które lubią słodzić herbatę. Ja herbat nie słodzę i może dlatego

Blondynka Gotuje
Leśne Orzeźwienie 208

mogą być mrożone, ja użyłam malin, jeżyn i jagód) Wykonanie: Tu żadnej filozofii nie ma. Jogurty do miski, wsypujemy cukier i miksujemy. Cukru sypiemy na oko. Ma być tak słodki jak lubimy. Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości ciepłej wody. Po rozpuszczeniu żelatyny wlewamy ją do jogurtu, chwilkę miksujemy. Teraz wsypujemy mrożone owoce, bez wcześniejszego rozmrażania, mieszamy łyżką i całą masę

Blondynka Gotuje
Spirulinowy Koktajl II z Miętą 167

użyłam mrożonych kilka listków świeżej mięty pieprzowej 1 malutka łyżeczka spiruliny sproszkowanej Skworcu Wykonanie: Nie dodawałam cukru, nie czułam takiej potrzeby. Jeśli dla Was koktajl okaże się mało słodki możecie sobie dosłodzić :) Tak jak w pierwszym koktajlu wszystkie składniki wrzucamy do dzbanka blendera i miksujemy. Tu jak widzicie, kolor zielony jest mniej intensywny i smak glonów minimalnie wyczuwalny. Do dzieła

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania